Over 2BA

Wie zijn de aandeelhouders van 2BA?

Omdat goed beheer en een efficiënte exploitatie van het centrale artikelbestand belangrijk is voor alle partijen binnen de bedrijfsketen, kent 2BA een branche-brede eigendomsstructuur met de volgende aandeelhouders:

Installateurs

De grotere TechniekNederlandinstallatiebedrijven zijn vertegenwoordigd door de organisaties Venturium (TBI, Strukton & ENGIE). De middelgrote installateurs worden vertegenwoordigd door de inkoopcombinaties ETIC (Batenburg, Verkerk, Vermeerplein groep en Giant Klaver) en Coöperatieve Inkoopvereniging DGC U.A. Daarnaast vertegenwoordigt Techniek Nederland binnen 2BA specifiek de belangen van de kleinere installateurs.


Groothandels

Meer dan 90% van de installatiegroothandel is vertegenwoordigd via ECEG en TGF (de brancheorganisaties voor respectievelijk de elektrotechnische en werktuigbouwkundige groothandel).

ECEG staat voor Elektronische Communicatie Elektrotechnische Groothandel. De ECEG leden zijn:

Bliek Techniek B.V.     itsme     FDL     Isolectra     Kannegieter Electronica B.V.
                 
Oosterberg B.V.   Rexel Nederland B.V.   Schuurman Groothandel in Elektrotechniek   Solar Nederland B.V.   Technische Unie B.V.

 

TGF staat voor Technische Groothandelsfederatie ofwel de Nederlandse brancheorganisatie voor groothandelaren in sanitaire en centrale verwarmingsartikelen. 

De TGF leden zijn:

Galvano Groothandel B.V.     Gevier     Plieger B.V.     RHEINZINK Nederland / Wentzel B.V.
             
Schonkeren B.V.   Van der Wal B.V.   Veris Bouwmaterialengroep B.V.    

Fabrikanten

Fabrikanten wordenfedet vertegenwoordigd door de FEDET, oftewel de Federatie Elektrotechniek. (Al zijn de ECEG en TGF administratief ook ondergebracht bij Fedet-groothandel, de fabrikanten hebben een eigen RvC lid).

 

2BA B.V

Energieweg 3
3542 DZ Utrecht
+31 88 222 00 00
info@2ba.nl

Word lid van onze community