Wat biedt 2BA voor u als installateur/verwerker?

U werkt in een concurrerende markt. Hierdoor wordt uw bedrijf gedwongen om zo efficiënt mogelijk te opereren. Zo moet er snel kunnen worden gecalculeerd en moeten materialen scherp worden ingekocht. Waarbij overigens niet alleen de prijs, maar ook de levertijd vaak een belangrijk aankoopcriterium is.

Voor u als materiaalverwerker geldt dan ook dat product-, prijs- én voorraadinformatie steeds snel beschikbaar moet zijn. Het tijdperk van uitgebreid zoeken in productcatalogi, prijslijsten en webshops is dan ook inmiddels wel gepasseerd. En natuurlijk moet bij het zoeken naar artikelen ook fijnmazig kunnen worden geselecteerd op de juiste productkenmerken. Zodat bijvoorbeeld ook uw CAD-engineer, calculator, werkvoorbereider of inkoper hier meteen mee aan de slag kan.

Maar hoe vind je als installatie-, onderhoud- of montagebedrijf zo snel en efficiënt mogelijk je weg in het steeds groter wordende doolhof van technische producten met vaak uitgebreide technische specificaties?. Zodat de faalkans tot een minimum kan worden beperkt en waarbij een eenmaal geselecteerd artikel meteen in het eigen ERP systeem kan worden overgenomen?

Welkom bij 2BA, hét centrale productbestand voor en door uw branche!

Wat doen wij voor u?

2BA beheert sinds 2004 de neutrale datapool voor het gecontroleerd en digitaal uitwisselen van productgegevens tussen leverancier en afnemer op basis van de internationale ETIM standaarden. De productgegevens van de fabrikant, importeur en/of agent worden hierin dan ook gecontroleerd en geclassificeerd opgenomen. En waar van toepassing worden deze gegevens gekoppeld met aanvullende handelsinformatie, zoals aangeleverd door de groothandel. Denk hierbij onder andere aan prijsinformatie, verpakkingseenheden en logistieke data zoals verpakkingsvorm, gewicht en afmetingen.

  UNIFORME
& ACTUELE ARTIKELEN
  UNIFORME
& ACTUELE PRODUCTEN
  DATA
LEVERANCIERS

Binnen de 2BA datapool worden hierdoor dus zowel de product- als de hier bij behorende handelsgegevens voor de gehele keten continu compleet en actueel gehouden en beschikbaar gesteld aan de data-afnemers. Geen wonder dus dat vandaag de dag reeds installatie- en montagebedrijven dankbaar gebruik maken van product- en prijsinformatie uit de 2BA datapool!

  INSTALLATEURS
WERKNEMERS
  SOFTWARE
LEVERANCIERS

Overzicht deelnemende dataleveranciers

Hoe werkt 2BA?

Product- en gerelateerde groothandelsgegevens kunnen door installatie- en montagebedrijven vanuit de 2BA datapool worden ingelezen in het eigen software pakket. Dit kan bijvoorbeeld op basis van een vooraf bij 2BA ingesteld selectieprofiel. Daarnaast ondersteunt een groeiend aantal softwarepartijen de door 2BA ontwikkelde Unifeed zoekmachine. Hiermee heeft u de mogelijkheid om vanuit uw eigen software online te zoeken in de 2BA datapool en de geselecteerde artikelen hieruit direct over te nemen naar uw eigen applicatie. Ook hier biedt de filtermogelijkheid op ETIM productklassen en/of kenmerken een belangrijk handvat om steeds snel tot het juiste product te komen. 2BA heeft met een (nog steeds groeiend) aantal toonaangevende softwarehuizen van onder meer ERP en projectmanagement applicaties een partnerschap gesloten omtrent de ETIM Classificatie en (semi-)geautomatiseerde bestandsuitwisseling met de datapool.

Informatie uit 2BA langs meerdere wegen opvraagbaar

Resumerend kan product- en prijsinformatie uit de 2BA datapool op de volgende manieren worden opgevraagd:

  • In bestandsvorm (‘in batch’) via periodieke downloads
  • Realtime via de 2BA Unifeed zoekmachine
  • Realtime vanuit de eigen applicatie met behulp van door 2BA beschikbaar gestelde Webservices 

Oók netto inkoopprijzen en voorraadinformatie

Indien gewenst biedt 2BA via de Online Conditie Server de mogelijkheid om ook uw netto inkoopprijzen van artikelen bij groothandels én eventueel de actueelbeschikbare voorraad bij de leverancier zichtbaar te maken. Voor de berekening van de nettoprijs wordt dan automatisch rekening gehouden met de onderling overeengekomen inkoopcondities (kortingen). Dit echter onder voorbehoud dat de betreffende leverancier op deze service is aangesloten.

Bekijk hier de leveranciers met een Webservice koppeling:

Leveranciers met voorraadinformatie Leveranciers met nettoprijsinformatie

Ook geïnteresseerd?

Maak vrijblijvend een account aan waarna een medewerker van 2BA contact met u zal opnemen. Tijdens dit gesprek worden al uw vragen beantwoord en komen alle voor u relevante mogelijkheden van 2BA aan bod. 

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij 2BA? Meldt u dan aan voor onze periodieke nieuwsbrief!

Interessegebied/sector

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang periodiek de voor u belangrijkste nieuwsfeiten van 2BA. U ontvangt hierna een email waardoor u uw gegevens kunt completeren en uw specifieke interessegebieden kenbaar kunt maken.

Wat biedt 2BA voor u als Installateur Wat biedt 2BA voor u als Groothandel Wat biedt 2BA voor u als Fabrikant Wat biedt 2BA voor u als Software Partner
This site is registered on wpml.org as a development site.