Visie en missie 2BA

Visie

Elektronische informatie-uitwisseling is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Zo wordt ook de behoefte aan hoogwaardige product- en handelsdata voor steeds meer doeleinden almaar groter. Om niet alleen voor de installatiebranche, maar ook voor andere technische bedrijfstakken in deze behoefte te voorzien is één centrale datapool nodig. Oftewel, een uniform opgezette productdatabase, waarbij zoveel mogelijk fabrikanten en groothandels hun product- en aanverwante handelsdata in geclassificeerde en gestructureerde vorm kunnen aanleveren en waar gebruikers hun informatie vervolgens snel en selectief vandaan kunnen halen.

2BA: Eén formaat, één standaard en één loket voor product- en handelsgegevens! 

Missie

De missie van 2BA luidt dan ook: ‘Het verzamelen, valideren, beheren en distribueren van product- en aanverwante handelsdata van hoge kwaliteit voor diverse marktsegmenten zoals de installatiebranche, de bouw, system integrators, machinebouwers en de maritieme sector’. Kernpunt bij deze doelstelling is het begrip ‘datakwaliteit’.

Zoals haar uitgebreide naam (Bestand Beheer Artikelen) al zegt, houdt 2BA zich dus bezig met het onderhouden, beheren en exploiteren van het uniforme artikelbestand voor verschillende sectoren, waarvan de installatiebranche momenteel de grootste is. De organisatie streeft naar een bestand voor alle producten binnen de totale doelgroep. Het uitgangspunt bij de activiteiten zijn de uniforme (ETIM) classificatie- en communicatiestructuren die Ketenstandaard ontwikkelt en onderhoudt.

Het zelfstandige bedrijf 2BA heeft als doel om deze productinformatie zowel binnen als buiten de installatiebranche beschikbaar te stellen. Via een abonnement kunnen bedrijven product- én aanverwante handelsdata in hun bedrijfsvoering gebruiken. De 2BA datapool is via internet te raadplegen en beschikt hiertoe over een zeer uitgebreid zoeksysteem, Unifeed genaamd. Hiermee kan onder andere worden gezocht op een (deel van een) productnaam, een (deel van een) typenummer, specifieke productkenmerken, leverancier, bestelnummer, GTIN nummer (v/h EAN) of producent. Onder meer het elektronisch bestellen van producten verloopt hiermee veel efficiënter en sneller.

2BA PARTNERS

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is KetenstandaardLogo2023.gif


Wat biedt 2BA voor u als Installateur Wat biedt 2BA voor u als Groothandel Wat biedt 2BA voor u als Fabrikant Wat biedt 2BA voor u als Software Partner
This site is registered on wpml.org as a development site.