Klantcase

Beenen Industrial Automation

Optimaal gebruik van gecombineerde productdata uit 2BA én BeeFinity

Beenen Industrial Automation is als onderdeel van Batenburg Techniek een System Integrator met drie vestigingen in het noorden van ons land, te weten Heerenveen, Zwolle en Nijkerk.

Het bedrijf ontwerpt en realiseert complete besturingsinstallaties voor de sectoren voeding, machinebouw, infra, water en chemie. De activiteiten van Beenen vinden zowel regionaal, nationaal als internationaal plaats.

Beenen Industrial Automation | data-afnemer | via downloads | sinds 2005

2BA en Beefinity:
Eén plus één is drie

Zowel Beenen als Batenburg gebruiken 2BA inmiddels al 15 jaar. In eerste instantie vooral voor product-, prijs- en logistieke informatie ten behoeve van de inkoopafdeling.


Maar tegenwoordig wordt de productdata uit 2BA bij Beenen ook direct ingezet bij de engineering. Binnen het BeeFinity platform, de interne digitale productcatalogus voor elektrotechnische producten, worden de gegevens uit 2BA namelijk beheerd, verrijkt en gekoppeld aan andere systemen.

In het geval van Beenen zijn dit 4PS (ERP), Typical Manager (productconfiguratie en generatie) en Eplan (CAD). Daar waar van toepassing wordt de technische data door Beenen verder aangevuld. Dit wordt ook door andere System Integrators gedaan.

Het algoritme van BeeFinity bepaalt vervolgens hieruit de grootste gemene deler én de betrouwbaarheid van aangepaste data. Deze aanvullende technische gegevens worden binnenkort door BeeFinity in digitale vorm aan 2BA doorgegeven, die deze informatie dan op haar beurt direct aan de betreffende fabrikant aanbiedt.

Dit alles met als doel om hun productdata voor 2BA verder te optimaliseren ten behoeve van het gebruik door System Integrators. Zo wordt verhoogde datakwaliteit snel aan de hele keten aangeboden

Productinformatie breder beschikbaar én inzetbaar

Het grote voordeel is dan ook dat de uniforme product- en prijsinformatie én technische gegevens binnen de organisatie nu breder beschikbaar en inzetbaar zijn. Hierdoor ontstaan belangrijke efficiency voordelen.

Daarnaast is er dankzij 2BA direct inzicht in beschikbare voorraden bij de leveranciers en levertijden van producten. Zodat producten met een lange levertijd vroegtijdig gesignaleerd en besteld kunnen worden.

Maar ook worden inmiddels vervallen artikelen nu reeds tijdens de engineering gesignaleerd en dus niet meer pas achteraf door de inkoper. Dit scheelt erg veel interne handelingen en revisies van ontwerpdocumenten.

      

Alle voordelen op een rijtje:

Kostenbesparing, uniformiteit en gemak!

  • Eén centrale plaats voor productinformatie binnen de organisatie
  • Er hoeft minder in (online) catalogussen gezocht te worden
  • Verbeterd inzicht in beschikbaarheid van producten bij leveranciers
  • Hierdoor lagere faalkosten
  • Kostenbesparing dankzij een sterke verbetering van het bestelproces vanuit engineering
  • Efficiencyvoordelen door verschillende systemen intern te koppelen en geclassificeerde productinformatie direct uit 2BA
  • Bijkomend voordeel: Eenduidige omschrijvingen en benamingen binnen de hele organisatie
Wat biedt 2BA voor u als Installateur Wat biedt 2BA voor u als Groothandel Wat biedt 2BA voor u als Fabrikant Wat biedt 2BA voor u als Software Partner
This site is registered on wpml.org as a development site.