Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB)

U, de UOB en 2BA: Samen werken aan de toekomst

De Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB) is een nieuw en baanbrekend CAD-platform voor de installatiebranche. Hiermee kan nu rechtstreeks vanuit de productdatabase van 2BA geselecteerde, specifieke productdata automatisch worden gekoppeld aan een generiek template CAD object.

Wat is de UOB?

Homepage small

De Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB) is een tussenliggend softwareplatform tussen CAD systemen aan de ene en de 2BA datapool aan de andere kant. Met behulp van de UOB kunnen CAD engineers en/of modelleurs voor het specificeren van een object gebruik maken van een uitgebreide reeks, aan ETIM productklassen gekoppelde template (CAD) objecten in combinatie met productdata van aan 2BA deelnemende fabrikanten..

Om een (generiek) template object uit de UOB ontwerp-specifiek te maken wordt door de UOB de mogelijkheid geboden om hierbij realtime relevante productinformatie uit de 2BA database te betrekken. Als belangrijk selectiecriterium hierbij dient de door deelnemende fabrikanten voor dit doel bij 2BA aangeleverde ETIM MC (Modelling Class) data. Het gaat hier in belangrijke mate over de geometrische (lees: maat-) gegevens van uw producten.

3D-modellen uitwisselbaar in alle fasen van het ontwerpproces

De UOB biedt advies- en ingenieursbureaus, technisch dienstverleners en onderaannemers de mogelijkheid om samen te werken op basis van één standaard: ETIM en ETIM-MC gestructureerde fabrikantdata., zoals onder andere opgeslagen binnen de 2BA datapool. Deze open standaard zorgt ervoor dat 3D-modellen tussen partijen in de keten ook echt uitwisselbaar zijn, ongeacht verschillende CAD-applicaties.

Zowel in alle fasen van het ontwerpproces, als ook daarna in calculatie, bestelling, levering en realisatie. Tot en met onderhoud en langjarig beheer. De UOB is een versnellingsproject van de DigiDeal Gebouwde Omgeving en betekent een cruciale stap vooruit voor het Bouwwerk Informatie Model 3D (BIM 3D).
De open Uniforme Objecten Bibliotheek versnelt de digitalisering binnen de bedrijfsketen zodat deze steeds meer en beter kan samenwerken vanuit gedeelde informatie en gedeeld inzicht. Dat vergroot de slagkracht en bijdrage van deelnemende bedrijven enorm, ook waar het gaat om duurzaamheid en circulariteit.

Daarom de UOB!

  • Voor innovatie, slagkracht, efficiencywinst en kwaliteit van de hele sector.
  • Voor succesvol samenwerken en betrouwbaar uitwisselen van technische informatie tussen projectpartners.
  • Voor het probleemloos delen van 3D-modellen op basis van een open digitaal platform dat met ons meegroeit.
  • Voor hogere kwaliteit en snelheid van dienstverlening aan onze klanten.
  • Voor minder fouten en vertragingen in het ontwerp, de bouw en het onderhoudsproces van gebouwen.
  • Voor één bron, één standaard, één loket en in één keer goed.

Wilt u meer weten over de UOB?

Is uw interesse gewekt en wilt u meer informatie over de UOB, bezoek dan de website van openuob.nl
Voor meer technisch inhoudelijke informatie klik hier.

pdf Infosheet UOB Fabrikanten

pdf Infosheet UOB modelleurs

Wat biedt 2BA voor u als Installateur Wat biedt 2BA voor u als Groothandel Wat biedt 2BA voor u als Fabrikant Wat biedt 2BA voor u als Software Partner
This site is registered on wpml.org as a development site.