DemoCalc

2BA DemoCalc is een voorbeeldapplicatie die de koppeling tussen een ERP-softwarepakket en de 2BA-datapool via Unifeed demonstreert. Hoewel DemoCalc geen echt rekenprogramma is, laat het zien hoe Unifeed gebruikt kan worden binnen een rekenapplicatie. DemoCalc gebruikt interfaceType=JSON (zie Unifeed – Parameters).

Functie

Eerst dient een koppeling met een 2BA-account tot stand te worden gebracht via het tabblad “instellingen”. Eenmaal gedaan, kan de toets F2 worden gebruikt om Unifeed aan te roepen om een product in de 2BA-database te vinden. Nadat een product is gevonden, kan de ‘import’-knop naast de gewenste leverancier worden gebruikt om de gegevens in DemoCalc te importeren. Op het moment van schrijven is de sleutel (GLN+artikelcode) geïmporteerd in de applicatie (voorlopig genaamd DemoCalc). Vanuit DemoCalc wordt er een webservice aangeroepen om de product-/artikelgegevens op te halen.

DemoCalc4

Koppelen met een 2BA account

Om gebruik te kunnen maken van Unifeed en de bijbehorende diensten zonder elke keer apart in te hoeven loggen, wordt een koppeling tot stand gebracht tussen de applicatie en een 2BA gebruikersaccount. Dit wordt bereikt met behulp van de OAuth2-flow “Autorisatiecode“. Het gebruik van deze flow betekent dat de inloggegevens van de gebruiker niet binnen de applicatie of het systeem hoeven te worden opgeslagen, maar alleen een access stoken, enz. Als de functietoetsen F2 of F3 niet goed werken, moet u uw account opnieuw koppelen.

Continuous modes

DemoCalc demonstreert standaard het openen van Unifeed in een dialoogvenster (pop-up). Als alternatief kan Unifeed via het instellingenmenu ook in de “continuous” mode worden geopend. Unifeed is dan altijd beschikbaar als een gedockt venster.

Downloads

ClickOnce-installer program 

De applicatie draait op Windows XP en hoger. .NET Framework 4.0 of hoger is vereist. Bij het opstarten wordt de applicatie automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie.

Wat biedt 2BA voor u als Installateur Wat biedt 2BA voor u als Groothandel Wat biedt 2BA voor u als Fabrikant Wat biedt 2BA voor u als Software Partner
This site is registered on wpml.org as a development site.