Stap 1: Communicatiestandaard bepalen

De eerste stap is het gebruik van het juiste bestandsformaat. Binnen de installatiebranche zijn door fabrikanten, agenten, impoteurs, groothandels, installateurs en softwarebedrijven, onder leiding van Ketenstandaard Bouw en Techniek, afspraken vastgelegd op welke wijze zij product- en handelsgegevens onderling willen communiceren. Het gebruik van dit formaat is het vertrekpunt voor alle volgende stappen van het stappenplan.

De keuze van de te gebruiken communicatiestandaard hangt sterk af van welk (PIM) softwarepakket binnen uw organisatie in gebruik is. Informeer bij uw ICT Afdeling of softwareleverancier welke exportmogelijkheden er met uw pakket aanwezig zijn.

Klik hier voor het overzicht van de actueel geldende uitwisselformaten.

Geen ERP of PIM software?

Indien er binnen uw organisatie nog geen ERP of PIM software in gebruik, is dan raden wij u aan zich zo spoedig mogelijk te gaan oriënteren. 2BA heeft met een aantal toonaangevende softwarehuizen een partnerschap gesloten omtrent de ETIM Classificatie en (semi-)geautomatiseerde bestandsuitwisseling met de datapool. Ook als er wél met ERP of PIM software gewerkt wordt maar de software ondersteunt geen actueel uitwisselformaat dan kan een 2BA software partner uitkomst bieden.

GS1 Global Location Number (GLN)

Om met data te kunnen communiceren heeft u een Global Location Number of GS1-adrescode (GLN) nodig. Met een GLN identificeert uw organisatie zich als legale en functionele entiteit. De GLN is een unieke code en wordt uitgegeven en beheerd door de internationale organisatie GS1. Indien uw organisatie al een GS1 adrescode heeft dan kunt u deze eventueel opzoeken bij GS1 op basis van een GTIN of bedrijfsnaam. Indien uw organisatie nog geen GS1 adrescode heeft, dan kunt u deze aanvragen bij GS1.

2BA Deelnemers

Indien uw bedrijf als deelnemer bij 2BA is geregistreerd dan kunt u ook een GLN aanvraag indienen bij 2BA. U doet dit als superuser binnen het menu-item GLN aanvragen. Deze GLN zal in dat geval formeel op naam van 2BA blijven staan.

  GS1 – GS1 adrescode zoeken
  GS1 – GLN aanvragen
 
Wat biedt 2BA voor u als Installateur Wat biedt 2BA voor u als Groothandel Wat biedt 2BA voor u als Fabrikant Wat biedt 2BA voor u als Software Partner
This site is registered on wpml.org as a development site.