Wat biedt 2BA voor u als groothandel?

Voor groothandels geldt dat productinformatie van fabrikanten steeds snel en efficiënt langs digitale weg opvraagbaar moet zijn. Bijvoorbeeld via uw webshop, bij uw balie-verkopen en bij het samenstellen en onderhouden van uw artikelassortiment in digitale bestandsvorm. Waarbij u natuurlijk gebruik wilt maken van van de productinformatie van de fabrikant zelf. Zodat hieraan slechts nog uw handelsinformatie hoeft te worden toegevoegd. Want ook binnen groothandels is efficiency natuurlijk een belangrijke issue. 

Goede artikeldata voor de hele bedrijfsketen

Daarnaast is het voor de hele bedrijfsketen van belang dat product- en aanverwante handelsinformatie zo breed mogelijk ingezet kan worden. Zodat, naast een inkoper, ook bijvoorbeeld een engineer, calculator of werkvoorbereider hier meteen mee aan de slag kan binnen zijn of haar eigen software. 
Maar hoe zorg je als fabrikant én als groothandel voor een optimale vindbaarheid voor de klant? En dat ook nog eens op de manier zoals deze daar vandaag de dag om vraagt?

Welkom bij 2BA, hét centrale productbestand voor en door uw branche!

Wat doen wij voor u?

2BA beheert sinds 2004 de neutrale datapool voor het gecontroleerd en digitaal uitwisselen van artikelgegevens tussen leverancier en afnemer op basis van de internationale ETIM standaarden. De product- en handelsgegevens van de fabrikant, importeur en/of agent worden hierin dan ook gecontroleerd en geclassificeerd opgenomen. Daar waar van toepassing worden deze gegevens gekoppeld met aanvullende handelsinformatie zoals aangeleverd door de groothandel.

  UNIFORME
& ACTUELE ARTIKELEN
  UNIFORME
& ACTUELE PRODUCTEN
  MERKEN VAN
FABRIKANTEN
  DATA
LEVERANCIERS
  GEDISTRIBUEERDE
DATASETS (JAARLIJKS)

Binnen onze datapool houden fabrikanten én groothandels hierdoor dus product- en handelsgegevens voor de gehele keten zelf continu compleet en actueel. Geen wonder dat vandaag de dag reeds installatie- en montagebedrijven en ruim groothandels dagelijks dankbaar gebruik maken van product- en prijsinformatie uit de 2BA datapool!

Schuurman Groothandel onderstreept het belang van juiste data

Schuurmanlogo

“Het helpt onze klanten om te kiezen voor de juiste artikelen tegen een minimale tijdsinspanning. Leveranciers met een hoge score hebben bij ons een streepje voor. Wij kijken ernaar uit om met rijkere data onze klanten nog beter te kunnen informeren en enthousiasmeren over uw producten!”

Judith Lub, commercieel directeur | Schuurman Groothandel in Elektrotechniek

Overzicht deelnemende dataleveranciers

Wie gebruiken uw productdata zoal in 2BA?

Uw artikel- en prijsinformatie wordt binnen de 2BA datapool dagelijks door duizenden medewerkers van installatiebedrijven gezocht en verwerkt, zoals: 

 Inkopers

 Calculators

 Installateurs

 Tekenaars

 Modelleurs

 Engineers

 Calculators

 Adviesbureaus

 Gebouwbeheerders

  INSTALLATEURS
WERKNEMERS
  DEELNEMERS ACTIEF
IN DE MARITIEME SECTOR

Hoe bereikt u via 2BA uw (potentiële) afnemers?

Product- en bijbehorende handelsgegevens kunnen vanuit de 2BA database via periodieke downloads in de software van installatie- en montagebedrijven worden ingelezen. Daarnaast ondersteunt een groeiend aantal softwarepartijen de door ons ontwikkelde Unifeed zoekmachine. Hiermee heeft de gebruiker de mogelijkheid om vanuit zijn/haar eigen software online te zoeken in de 2BA datapool en de geselecteerde data hierin direct over te nemen. Ook hier biedt de filtermogelijkheid op ETIM productklassen en/of kenmerken een belangrijk handvat om steeds snel tot het juiste product te komen.

Ons gezamenlijke doel, úw verantwoordelijkheid

2BA Datapool

Als groothandel bent en blijft u natuurlijk zélf verantwoordelijk voor de kwaliteit en actualiteit van de handelsdata die u via 2BA aan uw afnemers beschikbaar stelt. En dat is maar goed ook! Immers spelen niet alleen productspecificaties van de fabrikant, maar ook zaken als prijzen, verpakkingseenheden en voorraad beschikbaarheid een belangrijke rol bij het aankoopproces van uw klanten. Daarom vereist de door u bij 2BA aangeleverde handelsdata dan ook continu uw aandacht. Het 2BA Data Label ondersteunt u gelukkig hierbij.

Het ETIM model: Bewezen basis voor optimale efficiency!

ETIM International

Het ETIM classificatiemodel is voor fabrikanten dé manier om producten op een eenduidige manier te voorzien van technische kenmerken. Groothandels kunnen op hun beurt van deze geclassificeerde productdata gebruik maken. Bijvoorbeeld voor hun website of catalogus. Maar natuurlijk ook om hun product-gebonden handelsinformatie te publiceren via 2BA. Voor de groothandel is het dan ook ideaal als ze niet zélf alle fabrikanten hoeft te benaderen, maar de data van één centrale plek kan halen. Oftewel: Rechtstreeks uit de datapool van 2BA. Hierdoor kan de groothandel zich richten op haar eigen kerntaken.

Lees meer

Stappenplan

Uiteraard helpen onze specialisten u graag om uw assortiment via onze datapool zo goed mogelijk onder de aandacht van uw afnemers te brengen én te houden. Om u te helpen uw artikeldata snel en op de juiste wijze via onze datapool beschikbaar te stellen is door 2BA een stappenplan ontwikkeld.

Ook geïnteresseerd?

Maak vrijblijvend een account aan waarna een medewerker van 2BA contact met u zal opnemen om een bezoekafspraak in te plannen. Tijdens dit gesprek worden al uw vragen beantwoord en komen alle voor u relevante mogelijkheden van 2BA aan bod. Vervolgens kan in goede onderlinge samenspraak de route worden bepaald om uw waardevolle handelsinformatie voortaan via 2BA te distribueren naar uw (potentiële) afnemers.

Aanmelden

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij 2BA? Meldt u dan aan voor onze periodieke nieuwsbrief!

Interessegebied/sector

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang periodiek de voor u belangrijkste nieuwsfeiten van 2BA. U ontvangt hierna een email waardoor u uw gegevens kunt completeren en uw specifieke interessegebieden kenbaar kunt maken.

Wat biedt 2BA voor u als Installateur Wat biedt 2BA voor u als Groothandel Wat biedt 2BA voor u als Fabrikant Wat biedt 2BA voor u als Software Partner
This site is registered on wpml.org as a development site.