Wat biedt 2BA?

Voor u als groothandel

Wat biedt 2BA voor u als groothandel?

Voor groothandels geldt dat productinformatie van fabrikanten steeds snel en efficiënt langs digitale weg opvraagbaar moet zijn. Bijvoorbeeld via uw webshop, bij uw balie-verkopen en bij het samenstellen en onderhouden van uw artikelassortiment in digitale bestandsvorm. Waarbij u natuurlijk gebruik wilt maken van van de productinformatie van de fabrikant zelf. Zodat hieraan slechts nog uw handelsinformatie hoeft te worden toegevoegd. Want ook binnen groothandels is efficiency natuurlijk een belangrijke issue. 

Goede artikeldata voor de hele bedrijfsketen

Daarnaast is het voor de hele bedrijfsketen van belang dat product- en aanverwante handelsinformatie zo breed mogelijk ingezet kan worden. Zodat, naast een inkoper, ook bijvoorbeeld een engineer, calculator of werkvoorbereider hier meteen mee aan de slag kan binnen zijn of haar eigen software. 
Maar hoe zorg je als fabrikant én als groothandel voor een optimale vindbaarheid voor de klant? En dat ook nog eens op de manier zoals deze daar vandaag de dag om vraagt?

Welkom bij 2BA, hét centrale productbestand voor en door uw branche!

Wat doen wij voor u?

2BA beheert sinds 2004 de neutrale datapool voor het gecontroleerd en digitaal uitwisselen van artikelgegevens tussen leverancier en afnemer op basis van de internationale ETIM standaarden. De product- en handelsgegevens van de fabrikant, importeur en/of agent worden hierin dan ook gecontroleerd en geclassificeerd opgenomen. Daar waar van toepassing worden deze gegevens gekoppeld met aanvullende handelsinformatie zoals aangeleverd door de groothandel.

Binnen onze datapool houden fabrikanten én groothandels hierdoor dus product- en handelsgegevens voor de gehele keten zelf continu compleet en actueel. Geen wonder dat vandaag de dag al meer dan 2.300 installatie- en montagebedrijven en ruim 150 groothandels dagelijks dankbaar gebruik maken van product- en prijsinformatie uit de 2BA datapool!

Overzicht deelnemende dataleveranciers

 Wie gebruiken uw productdata zoal in 2BA?

Uw artikel- en prijsinformatie wordt binnen de 2BA datapool dagelijks door duizenden medewerkers van installatiebedrijven gezocht en verwerkt, zoals: 

 
 • Calculators
 • Installateurs
 • Engineers
 • Inkopers
 • Werkvoorbereiders
 • Adviesbureaus
 • Modelleurs
 • Tekenaars
 • Gebouwbeheerders

Hoe bereikt u via 2BA uw (potentiële) afnemers?

Product- en bijbehorende handelsgegevens kunnen vanuit de 2BA database via periodieke downloads in de software van installatie- en montagebedrijven worden ingelezen. Daarnaast ondersteunt een groeiend aantal softwarepartijen de door ons ontwikkelde Unifeed zoekmachine. Hiermee heeft de gebruiker de mogelijkheid om vanuit zijn/haar eigen software online te zoeken in de 2BA datapool en de geselecteerde data hierin direct over te nemen. Ook hier biedt de filtermogelijkheid op ETIM productklassen en/of kenmerken een belangrijk handvat om steeds snel tot het juiste product te komen.

Ons gezamenlijke doel, úw verantwoordelijkheid

2BA DatapoolAls groothandel bent en blijft u natuurlijk zélf verantwoordelijk voor de kwaliteit en actualiteit van de handelsdata die u via 2BA aan uw afnemers beschikbaar stelt. En dat is maar goed ook! Immers spelen niet alleen productspecificaties van de fabrikant, maar ook zaken als prijzen, verpakkingseenheden en voorraad beschikbaarheid een belangrijke rol bij het aankoopproces van uw klanten. Daarom vereist de door u bij 2BA aangeleverde handelsdata dan ook continu uw aandacht. Het 2BA Label datakwaliteit ondersteunt u gelukkig bij.

Het ETIM model: Bewezen basis voor optimale efficiency!

ETIM InternationalHet ETIM classificatiemodel is voor fabrikanten dé manier om producten op een eenduidige manier te voorzien van technische kenmerken. Groothandels kunnen op hun beurt van deze geclassificeerde productdata gebruik maken. Bijvoorbeeld voor hun website of catalogus. Maar natuurlijk ook om hun product-gebonden handelsinformatie te publiceren via 2BA. Voor de groothandel is het dan ook ideaal als ze niet zélf alle fabrikanten hoeft te benaderen, maar de data van één centrale plek kan halen. Oftewel: Rechtstreeks uit de datapool van 2BA. Hierdoor kan de groothandel zich richten op haar eigen kerntaken.

Lees meer

Stappenplan

Uiteraard helpen onze specialisten u graag om uw assortiment via onze datapool zo goed mogelijk onder de aandacht van uw afnemers te brengen én te houden. Om u te helpen uw artikeldata snel en op de juiste wijze via onze datapool beschikbaar te stellen is door 2BA een stappenplan ontwikkeld.

2BA In cijfers

 • Ruim 4 miljoen productrecords
 • Ruim 22 miljoen handelsrecords
 • Ruim 180 aangesloten groothandels
 • Ruim 650 dataleveranciers van circa 1.200 producenten
 • Ruim 2.500 installateurs/verwerkers met in totaal meer dan 95.000 medewerkers
  * peildatum juli 2022

Ook geïnteresseerd?

Maak vrijblijvend een account aan waarna een medewerker van 2BA contact met u zal opnemen om een bezoekafspraak in te plannen. Tijdens dit gesprek worden al uw vragen beantwoord en komen alle voor u relevante mogelijkheden van 2BA aan bod. Vervolgens kan in goede onderlinge samenspraak de route worden bepaald om uw waardevolle handelsinformatie voortaan via 2BA te distribueren naar uw (potentiële) afnemers.

Aanmelden

Inschrijven 2BA nieuwsbrief NL
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij 2BA? Meldt u dan aan voor onze periodieke nieuwsbrief!

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang periodiek de voor u belangrijkste nieuwsfeiten van 2BA. U ontvangt hierna een email waardoor u uw gegevens kunt completeren en uw specifieke interessegebieden kenbaar kunt maken.

2BA B.V

Energieweg 3
3542 DZ Utrecht
+31 88 222 00 00
info@2ba.nl

Word lid van onze community