Conditie berichten

Conditieberichten bieden leveranciers de mogelijkheid inkoopcondities (door de leverancier aan de afnemer verleende kortingen op bepaalde artikelgroepen of nettoprijzen) op handelsartikelen bilateraal met de afnemers te communiceren .

Onder een conditie wordt een standaard of klant gebonden afspraak ten aanzien van prijzen of kortingen per artikel of artikelgroep verstaan. De beschreven standaard is bedoeld voor het uitwisselen van condities die per klant specifiek van toepassing zijn.

Voor eenduidige communicatie van handelsgegevens is het van groot belang dat artikelen tot specifieke kortingsgroep(en) behoren. De kortingscode wordt door de leverancier toegekend aan één of meer bij elkaar behorende groep artikelen. Alle artikelen die tot een bepaalde kortingsgroep behoren hebben voor een afnemer dezelfde korting.

Aanvragen conditieberichten

Conditieberichten worden bilateraal afgestemd tussen leverancier en afnemer. U kunt direct contact zoeken met de verkoopafdeling van uw leveranciers) of direct een aanvraag sturen via de presentatiepagina van de gewenste partij. De presentatie van een leverancier bereikt u via zoekmachine Unifeed of via het deelnemersoverzicht (inloggen vereist).

XML DICO (SALES005) en INSBOU004

KetenstandaardLogo2023Voor de volledige documentatie van het INSBOU004 en DICO (SALES005) standaard verwijzen wij u naar stichting Ketenstandaard Bouw en Techniek. Zij verstrekken XSD schema’s, de functionele attributenlijst en support op alle DICO berichten. U dient hiervoor of lid van Ketenstandaard te zijn of uw organisatie dient een 2BA-ETIM combi contract afgesloten te hebben met 2BA. DICO berichten dienen volgens de originele XSD te zijn gevalideerd. Ketenstandaard Bouw en Techniek biedt hiervoor een validatie tool (Ketenstandaard account vereist) aan binnen hun website.

ASCII Condities ICC 1.1

Online Conditie Server (OCS)

Zowel het ICC bericht 1.1 als het INSBOU004 en DICO (SALES005) Conditiebericht kunnen worden ingelezen in de Online Conditie Server van 2BA.

Lees hier meer over de Online Conditie Server.

Wat biedt 2BA voor u als Installateur Wat biedt 2BA voor u als Groothandel Wat biedt 2BA voor u als Fabrikant Wat biedt 2BA voor u als Software Partner
This site is registered on wpml.org as a development site.