Publiceren bestand

Het verwerkingsprocess

Wanneer een dataset conform de eisen van het bestandsformaat ontvangen wordt door het 2BA systeem, dan is het verwerkingsproces gestart.

Kort gezegd worden de volgende stappen gevolgd:

 1. Vaststelling en validatie van het bestandsformaat en type-aanlevering.
 2. Diverse controles en acties op de data (ook t.o.v. reeds aanwezige data binnen de datapool).
 3. Eventuele interactieve acties op de aangeleverde data worden per e-mailbericht voorgesteld aan de data-uploader.
 4. De data wordt beschikbaar gesteld op de STAGING omgeving en de rapportage wordt ter controle per e-mailbericht aangeboden.
 5. Na controle van de rapportage kan de data goed- of afgekeurd worden. Bij goedkeuring wordt de data doorgeladen naar de MASTER omgeving.
 6. Uw data is, na goedkeuring, de dag na doorladen beschikbaar voor de afnemers en zichtbaar op Unifeed.

NB. Er kan slechts één verwerking per leverancier in behandeling genomen worden, meerdere aanleveringen worden automatisch in de wachtrij geplaatst.

Wijze van data publiceren/goedkeuren

De wijze van data publiceren bestaat uit 3 stappen:

 1. Na het controleren van de statistieken geeft u, middels het vinkje, aan dat u akkoord bent met de wijzigingen in de data.
 2. Na het lezen van het tabblad controles kunt u ook hiervoor aangeven dat u akkoord bent.
 3. Wanneer u met beide onderdelen akkoord bent, dan wordt de knop [Data goedkeuren]  actief en kan de data doorgeladen worden.

NB. Het wordt aanbevolen een dataset op de dag van aanleveren ook te publiceren. Gepubliceerde data is de volgende dag beschikbaar op de productieomgeving én binnen zoekengine Unifeed. Indien de data gepubliceerd is, dan kan deze niet meer afgekeurd worden.

Statistieken en controles

Het tabblad statistieken geeft belangrijke informatie over de aangeleverde data ten opzichte van de data welke al beschikbaar is via 2BA. Standaard worden de statistieken welke 100% gevuld zijn niet weergegeven, deze zijn apart in te schakelen met de optie 100% statistieken tonen.

Het tabblad controles geeft informatie per controle of actie. Per regel kan er gedetailleerde informatie worden bekeken. Deze overzichten zijn beperkt tot de eerste 250 meldingen. Door gebruik van parameters.xml kan er (onder meer) opgegeven worden dat alle detailmeldingen in het rapport getoond moeten worden.

Type datalevering/verwerking

Een dataset kan aangeleverd worden als type mutatie of compleet. Afhankelijk van het type levering wordt de data toegevoegd of reeds aanwezige data aangevuld of geheel (!) vervangen.

Type Compleet
Reeds aanwezige data binnen de datapool wordt geheel vervangen door de nieuw aangeleverde data. Artikelrecords welke niet in de aangeleverde datatset aanwezig zijn worden dus permanent verwijderd uit de datapool en worden verplaatst naar de cleanset! In de aangeleverde dataset ontbrekende productrecords worden met statuscode ‘vervallen’ (130) genoteerd en blijven beschikbaar als verzamelpunt voor handelsrecords en voor producthistorie (zoals ETIM kenmerken, bijlagen, productreferenties en -relaties).

Type Mutatie
Bij een mutatielevering worden reeds aanwezige records bijgewerkt en eventueel nieuwe records toegevoegd. In de datapool aanwezige records welke in de aangeleverde dataset ontbreken, blijven ongewijzigd beschikbaar.

Uitzonderingen:

 1. Indien bij een complete verwerking het product- of artikelbericht niet wordt meegeleverd dan blijven deze records ongewijzigd beschikbaar.
 2. ETIM Kenmerken worden toegevoegd of gewijzigd.

Interactieve controles (Level 9)

Interactieve controles zijn acties welke uitgevoerd tijdens de dataverwerking. Bij een interactieve controle wordt de data-uploader gevraagd welke actie er dient te worden uitgevoerd. De data-uploader krijgt de mogelijkheid om de gemaakte keuze(s) voor volgende leveringen automatisch te laten uitvoeren. Deze controles zijn te beheren via het overzicht interactieve controles bij uw dataleveringen.

Online muteren

Met de functie online muteren kunnen snel aanpassingen op product- en of artikeldata worden gedaan voor bijvoorbeeld calamiteiten rondom gepubliceerde prijsgegevens en andere data en om snel feedback van installateurs en groothandels te kunnen beantwoorden. Ga naar informatie over online muteren.

Wat biedt 2BA voor u als Installateur Wat biedt 2BA voor u als Groothandel Wat biedt 2BA voor u als Fabrikant Wat biedt 2BA voor u als Software Partner
This site is registered on wpml.org as a development site.