Draka behaalt tripleplus op Data Label

Draka is internationaal actief in de ontwikkeling, productie en verkoop van allerhande kabeloplossingen voor een grote verscheidenheid aan klanten.

Draka haar producten worden gebruikt in onder andere vliegtuigen, treinen en auto’s, in schepen en op booreilanden, in liften en windmolens, in huizen en kantoren. Minutieus klein of met een doorsnede van enkele centimeters. Draka heeft een oplossing voor elke toepassing in haar kernmarkten.

  • Type deelnemer: Fabrikant
  • Dataleverancier sinds 2004
  • Datapublicatie via: BMEcat 2005 ETIM 5.0
  • Assortiment: circa 4200 producten
Waarom heeft Draka besloten zich aan te sluiten bij 2BA?

Draka wil haar producten graag universeel beschikbaar stellen voor de markt. 2BA is hiervoor de meeste geschikte datapool binnen de Nederlandse installatiebranche.

Waarom staat data(kwaliteit) bij Draka hoog op de agenda?

Datakwaliteit en informatie speelt een steeds grotere rol in het maken van de keuze voor het meest geschikte product of artikel. Zo speelt ook duurzaamheid ook een steeds belangrijkere rol in data die wordt aangeleverd door fabrikanten. Hier tracht Draka ook een voorstrekkersrol in te pakken door zo compleet en transparent mogelijk de data te communiceren.

Hoe kijkt Draka Kabel tegen de rol van 2BA als shared datacenter aan?

Het is belangrijk dat data die wordt gedeeld naar 2BA juist en betrouwbaar is. Niet iedereen gaat hier even zorgvuldig mee om. Het is daarom van belang dat er eenduidigheid is over de validatie van parameters die worden gedeeld in datapools zoals 2BA. Hierin heeft 2BA samen met fabrikanten, groothandels en Ketenstandaard Bouw en Techniek ook gezamenlijk belang en verantwoordelijkheid dat deze eenduidigheid er is, en blijft bestaan.

Beeldmateriaal: Draka
Beeldmateriaal: Draka
Hoe kijkt Draka Kabel tegen de ETIM classificatie aan?

ETIM classificatie is een gezamenlijk eigendom van verschillende partijen in de keten, wijzigingen in ETIM classificaties kunnen door verschillende partijen worden verzocht en ingediend. Dit wordt vervolgens wel of niet aangenomen. Hierdoor is de ETIM classificatie zich continu aan het ontwikkelen, aan bijvoorbeeld veranderende omstandigheden of technologie ontwikkelingen. 

Wat is de verwachting van de branche?

Dat duurzaamheid, en daarmee milieu-data een steeds meer prominente rol gaat innemen.

Wat is de (data)uitdaging geweest en hoe is de ‘reis’ naar de triple plus is verlopen?

De data die benodigd is om de ‘reis’ naar triple plus te maken is een continu proces, veel data is intern bij Draka beschikbaar en dient richting 2BA gecommuniceerd te worden via ons PIM-systeem. Dit blijft een continu proces van updaten en aanvulling wanneer bijvoorbeeld nieuwe producten worden geïntroduceerd. De laatste stap die wij hebben genomen om tot het triple plus label te komen is de omzetting van ETIM 8 naar ETIM 9. Hierdoor werd het mogelijk om 100% score te kunnen behalen op alle productkenmerken.

Welke bijdrage heeft 2BA hierin gehad?

De omzetting naar ETIM 9, vraagt om het updaten van alle mappings tussen ons PIM systeem en de parameters van 2BA. Dit is een proces dat verloopt in meerdere stappen, en de eerste kleine testen om te kijken of de mapping klopt tot het uiteindelijk aanleveren van de volledige dataset van Draka met meer dan 4.000 artikelen. De analyses en hulp van 2BA heeft ons geholpen om deze transitie redelijk snel te kunnen maken en ondertussen succesvol geïmplementeerd is.

Welke volgende stappen staan op de agenda rondom data?

Voor de toekomst staan verdere stappen op onze agenda, zoals het uitbreiden van nog meer verpakkingsvormen, het toevoegen van bijlagen zoals certificaten en EPD’s, en het onderhouden van de dynamische ETIM-classificatie. We blijven ons inzetten om onze data continu te updaten en te verbeteren, zodat we de beste kwaliteit en transparantie kunnen bieden aan onze klanten

Wij zien 2BA als een essentieel shared datacenter waar eenduidige beschikbaarheid en validatie van data cruciaal zijn. Het is belangrijk dat de gedeelde data juist en betrouwbaar is, en 2BA speelt hierin een belangrijke rol door samen met fabrikanten, groothandels en de ETIM-classificatie en Ketenstandaard zorg te dragen voor deze eenduidigheid.

Wat biedt 2BA voor u als Installateur Wat biedt 2BA voor u als Groothandel Wat biedt 2BA voor u als Fabrikant Wat biedt 2BA voor u als Software Partner
This site is registered on wpml.org as a development site.