Stap 6: Vullen ETIM MC kenmerken

ETIM-MC oftewel ETIM Modeling Classes (voorheen ETIM-RT) is, net als de basis ETIM Classificatie, een open standaard beheert door Ketenstandaard Bouw en Techniek.

Een product voorzien van ETIM-MC kenmerkwaarden biedt de mogelijkheid om, in combinatie met een 3D-object uit de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB) van 2BA, een fabrikant specifiek 3D-object te genereren. Een cruciale stap voor het Bouw Informatie Model (BIM).

Wanneer een productklasse (EC-code), waarbinnen het desbetreffende product valt, is gekoppeld aan één of meerdere modeling classes (MC-code) dan kunnen reken- en tekenparameters worden vastgesteld en gecommuniceerd via de 2BA datapool.

Naar openuob.nl 

Op basis van de bijbehorende maatschets kunnen de specifieke parameters worden bepaald. Er wordt onderscheid gemaakt tussen alfanumerieke, numerieke en logische kenmerken. Bij alfanumerieke kenmerken is er de keuze uit een vaste rij mogelijke waarden (bijvoorbeeld binnendiameter = 1/8″, 1/4″, 3/8″, 1/2″ enz.). Numerieke kenmerken vragen naar een getalswaarde met een bepaalde eenheid, zoals lengte = ..mm (m.u.v. radiale waarden). Een logisch kenmerk geeft alleen de keuze tot ja of nee. Daarnaast is er de mogelijkheid om de specifieke poortaanduiding aan te geven.

Beheren en aanleveren

Gezien de complexiteit adviseren wij met klem om voor het beheren van deze data PIM-software in te zetten. ETIM-MC kenmerken kunnen alleen met het DICO (SALES005) of BMEcat 2005 ETIM V4.0.x bestandsformaat aangeleverd worden.

ETIM MC en de UOB branchebreed gedragen

  • Ketenstandaard Bouw en Techniek draagt zorg voor onderhoud en beheer van ETIM-MC
  • De PIM-partners bieden ETIM-MC funcionaliteit uit bij fabrikanten
  • De fabrikanten publiceren de gewenste MC parameters
  • 2BA draagt zorg voor een basale validatie en distributie van de parameters

Product Stap 6 combi

Wat biedt 2BA voor u als Installateur Wat biedt 2BA voor u als Groothandel Wat biedt 2BA voor u als Fabrikant Wat biedt 2BA voor u als Software Partner
This site is registered on wpml.org as a development site.