EREA Energy Engineering behaalt tripleplus op Data Label

Al meer dan 80 jaar behoort EREA Energy Engineering BVBA tot de grootste transformatoren fabrikanten van Europa in het “laagspanningsegment”. Onze producten worden integraal in Wijnegem vervaardigd. Deze jarenlange activiteit levert ons, EREA een doorgedreven expertise op het vlak van transformatoren.

“Dankzij 2BA hebben we de mogelijkheid om onze productdata in een éénduidig formaat aan te bieden, dat door
onze klanten eenvoudig en correct kan verwerkt worden.”
| Herman Nollet, Co-owner EREA Energy Engineering BVBA

  • Type deelnemer: Fabrikant
  • Dataleverancier sinds 2015
  • Datapublicatie via: BMEcat 2005 ETIM 4.0
  • Assortiment: 800
Waarom heeft EREA Energy Engineering besloten zich aan te sluiten bij 2BA?

Herman Nollet was zich er al vanaf het begin van bewust dat een partij die een platform ter beschikking stelt waar anderen op een ‘gemakkelijke’ manier product data kunnen terugvinden een belangrijke manier was om onze producten – zeker in Nederland – op de kaart te zetten. 

EREA Energy Engineering heeft daarbij een uitgesproken groothandel beleid. Zowel nationaal als internationaal.

Om al onze producten laagdrempelig aan te bieden aan onze klanten is het van belang dat zij hun systemen (lees e-shops) zo gemakkelijk mogelijk kunnen invullen. Een geaccepteerde datapool gebaseerd op actuele branchestandaarden is daarvoor dan de beste optie.

Waarom staat data(kwaliteit) hoog op de agenda?

Vandaag zoekt ‘iedereen’ op het internet. Men zoekt een product, typt een paar kernwoorden en ‘hoopt’ dat het juiste product getoond wordt.

Als er dan dieper op het product wordt ingegaan is het belangrijk dat de juiste details gegeven worden en dat deze ook betrouwbaar zijn.

Niets is tenslotte vervelender – voor zowel koper als verkoper – om retouren te moeten organiseren omwille van foutieve gegevens, dat geeft alleen maar aanleiding tot een negatieve koop-ervaring.

Beeldmateriaal: EREA Energy Engineering
Beeldmateriaal: EREA Energy Engineering
Hoe kijken jullie aan tegen de rol van 2BA als shared datacenter aan?

Naast de eenduidige beschikbaarheid van onze data bieden de 2BA validatie, het Data label en de verschillende (verbeter)rapportages ons nog meer handvatten om de datakwaliteit van ons assortiment naar een zo hoog mogelijk niveau op te werken.

Hoe kijken jullie tegen de ETIM classificatie aan, waar zien jullie de voordelen en uitdagingen?

De ETIM Classificatie is een standaard die deel uitmaakt van onze productdata proces. Een aantal classificaties kan – voor onze producten– nog wat wel wat nauwkeuriger.

Wat is de verwachting van jullie ketenpartners zoals saleskanalen en verwerkers?

Er is steeds meer vraag om de data in een goed gedefinieerde vorm aan te leveren. Vroeger was een spreadsheet voldoende, nu gaat dit gezien de groeiende aantal datapunten  en -toepassingen veel verder en is uniforme data-uitwisseling volgens vaste standaarden niet meer weg te denken.

Wat de (data)uitdaging is geweest en hoe de ‘reis’ naar de triple plus is verlopen?

Gezien ik het zo belangrijk vind dat we onze data correct hebben was het streven naar een triple plus score voor ons de enige optie. Telkens als de lat -terecht- hoger gelegd wordt zoeken wij (samen met jullie) wat er nodig was om als EREA hieraan te voldoen. Johan Bleumers – R&D Engineer – staat hiervoor met jullie in nauw contact om al deze evoluties op te volgen en onze gegevens opnieuw correct aan te leveren.

Welke volgende stappen staan op de agenda rondom data?

Naast het up to date houden van onze informatie willen we het assortiment ook verder aanvullen met meerdere verpakkingsvormen en de producten verder voorzien van bijlagen zoals de noodzakelijke certificaten en productsheets.

This site is registered on wpml.org as a development site.